TEC (Tentsile Experience Camp) Grelsbölessä


Lemmenpesä

sijaitsee Grelsbölen luonnonkauniissa merimaisemassa. Lemmenpesässä, vietät ikimuistoisen yön leijuen puihin kiinnitetyssä Tentsileessä. Lemmenpesä Tentsile sijaitsee vain muutaman askeleen päässä merestä, josta upea luonnonkaunis näkymä merelle. Taustalla häämöttää Rungonsalmen silta. Silta on rakennettu 1970-luvun alkupuolella. Ennen siltaa kulku Kemiönsaaren Mjösundin puolelle tapahtui lossilla. Ekniemen lossitie kulki Sauvon puolella Strömsbölen tilan ranta. Vuonna 1916 Grelsböle siirtyin meidän suvun omistukseen. Lemmenpesä sijaitsee historiallisen vanhan lossitien tienpohjan päällä. Tien reunusvalli on vielä nähtävänä sellaisenaan kuin se aikoinaan on ollut. Kemiönsaaren puolella oleva vanha lossinranta näkyy Grelsbölen rannalta käsin. Sauvon puoleinen ranta on yksityisen mökkirannan käytössä.

Lemmenpesän historialliseen varustukseen kuuluu 2-henkilön Tentsile, eco-wc, pallogrilli, nokipannu ja pieni telttakatos. Oma pieni laituri,johon rantautua kajakeilla tai josta pulahtaa mereen uimaan.

Varaukset: https://johku.com/ecocampgrelsbole/fi_FI/catalog/#!/14

 Tentsilemäki

Grelsbölen Tentsilemäellä leijutaan puihin kiinnitetyissä tentsileissä. Tentsilemäki houkuttelee majoittautumaan rauhaisaan metsän siimekseen, kauniin laakean kallioaukean reunoille. Tentsilemäellä on laavun ja laavugrilli. Täällä keität makoisat nokipannukahvit, nautit auringonlaskusta ja kuuntelet luontojen ääniä. Grelsbölessä on oma luontopolku. Seuraamalla luontopolkua, pääset Tentsilemäen laavulle. Matkaa parkkipaikalta Tentsilemäelle kertyy n 600 metriä.

Tentsilemäen varustukseen kuuluu laavu, laavugrilli, nokipannu, wokkipannu, grillipihdit, eco wc.

Tentsilemäen videolta voit katsella lisää tunnelmia paikasta: https://www.youtube.com/watch?v=oJ_4QRQz3c0

  1. Varaukset: https://johku.com/ecocampgrelsbole/fi_FI/catalog/ 

Kurjenmiekka tulossa 2021 keväällä, varaukset aukeaa helmikuussa

Matkaa parkkipaikalta Kurjenmiekalle kertyy noin 300 metriä.

Kurjenmiekalla ei ole wc:tä eikä tulentekopaikkaa. Lähimmät wc:t sijaitsevat parkkipaikalla 300m sekä 250 m päässä Tentsilemäellä. Kurjenmiekan yöpyjät voivat käyttää Tentsilemäen laavua ja laavunuotiota. Eväskorit ovat tilan kioskista noudettavissa,ennakkoon sovittuna aikana.

Kuljenmiekka sijaitsee metsässä, idyllisen suopitoisen lammen yläpuolella, Merkitty polku johdattaa perille. Lampi on noin 100 metriä pitkä, kapea. Osassa lampea kasvaa paljon vesikasvillisuutta, suurimmaksi osaksi kurjenmiekkaa. Lampi on syvimmillään noin 1,5 metriä ja lammessa voi toki käydä uimassa. 2 henkilön tentsile leijuu lammen yläpuolella. Majoitukseen kuuluu keinotalja teltassa, iltaruokakori sekä aamupalakori.

Lammessa pulikoidessa on muistettava, niin houkuttelevalta kuin se kuulostaakin, tentsileeseen noustaan kuivana, ei märillä uimapuvuilla. Seuraavan päivän vieraat haluavat nukkua kuivassa tentsileessä, kuten varmaan sinäkin.

Varaukset: https://ecocampgrelsbole.johku.fiLähistöllä löytyy myös muuta nähtävää ja koettavaa: www.reitisto.fi, www.raitti181.com


Aktiviteetit:

Tekeekö mieli kokeilla melontaa? Meiltä löytyy 2 harrastekajakkia ja 1 lapsille suunnattu kumikajakki varusteineen. Lyhyt opastus ja omia melontaretki suosituksia karttoineen. Vuokrattavana myös perinteinen soutuvene kalastuskäyttöön tai perinteiseen soutetuun, kierrä vaikka Runkongalmen sillan alle ja pistäydy sillan rannassa. Saunan laiturilta mereen voi pulahtaa uimaan, aina niin halutessa.


Ruoka:

Valmistamme maistuvia, pääsääntöisesti lähiruokaa hyödyntäen tehtyjä päivällisiä ja aamiaisia. Meiltä voit myös ostaa eväskorin naposteltavaa kuplivalla (alkoholiton)


Sauna: 

Vuorattava aidoilla puilla lämmitettävä, hyvillä löylyillä varustettu, merenrantasauna vuoro käyttöösi. 


TEC Grelsbölen löydät facebookista: 

 https://www.facebook.com/Tentsile-Experience-Grelsbole