TEC (Tentsile Experience Camp) Grelsbölessä

 Tentsilemäki

Grelsbölen Tentsilemäellä leijutaan puihin kiinnitetyissä tentsileissä. Tentsilemäki houkuttelee majoittautumaan rauhaisaan metsän siimekseen, kauniin laakean kallioaukean reunoille. Tentsilemäellä on laavun ja laavugrilli. Täällä keität makoisat nokipannukahvit, nautit auringonlaskusta ja kuuntelet luontojen ääniä. Grelsbölessä on oma luontopolku. Seuraamalla luontopolkua, pääset Tentsilemäen laavulle. Matkaa parkkipaikalta Tentsilemäelle kertyy n 600 metriä.

Tentsilemäen varustukseen kuuluu laavu, laavugrilli, nokipannu, wokkipannu, grillipihdit, eco wc.

Tentsilemäen videolta voit katsella lisää tunnelmia paikasta: https://www.youtube.com/watch?v=oJ_4QRQz3c0

Varaukset: https://johku.com/ecocampgrelsbole/fi_FI/catalog/ 


Lemmenpesä

sijaitsee Grelsbölen luonnonkauniissa merimaisemassa. Lemmenpesässä, vietät ikimuistoisen yön leijuen puihin kiinnitetyssä Tentsileessä. Lemmenpesä Tentsile sijaitsee vain muutaman askeleen päässä merestä, josta upea luonnonkaunis näkymä merelle. Taustalla häämöttää Rungonsalmen silta. Silta on rakennettu 1970-luvun alkupuolella. Ennen siltaa kulku Kemiönsaaren Mjösundin puolelle tapahtui lossilla. Ekniemen lossitie kulki Sauvon puolella Strömsbölen tilan ranta. Vuonna 1916 Grelsböle siirtyin meidän suvun omistukseen. Lemmenpesä sijaitsee historiallisen vanhan lossitien tienpohjan päällä. Tien reunusvalli on vielä nähtävänä sellaisenaan kuin se aikoinaan on ollut. Kemiönsaaren puolella oleva vanha lossinranta näkyy Grelsbölen rannalta käsin. Sauvon puoleinen ranta on yksityisen mökkirannan käytössä.

Lemmenpesän historialliseen varustukseen kuuluu 2-henkilön Tentsile, eco-wc, pallogrilli, nokipannu ja pieni telttakatos. Oma pieni laituri,johon rantautua kajakeilla tai josta pulahtaa mereen uimaan.

Varaukset: https://johku.com/ecocampgrelsbole/fi_FI/catalog/#!/14

Kurjenmiekka Kelluva tentsile

Kuljenmiekka sijaitsee metsässä, idyllisessä suopitoisessa lammessa, Merkitty polku johdattaa perille. Lampi on noin 100 metriä pitkä, kapea. Osassa lampea kasvaa paljon vesikasvillisuutta, suurimmaksi osaksi kurjenmiekkaa. Lampi on syvimmillään noin 1,5 metriä ja lammessa voi toki käydä uimassa. Tentsile leijuu lammessa veden päällä. Kuitenkin kiinnitettynä rantaan. 

Lammessa pulikoidessa on muistettava, niin houkuttelevalta kuin se kuulostaakin, tentsileeseen noustaan kuivana, ei märillä uimapuvuilla. Seuraavan päivän vieraat haluavat nukkua kuivassa tentsileessä, kuten varmaan sinäkin.

Matkaa parkkipaikalta Kurjenmiekalle kertyy noin 300 metriä.

Wc:t sijaitsevat parkkipaikalla sekä 250 metrin päässä Tentsilemäellä. Kurjenmiekan yöpyjät voivat käyttää Tentsilemäen laavua ja laavunuotiota.

Varaukset: https://johku.com/ecocampgrelsbole/fi_FI/catalog/#!/36


Amok -omatoiminen vaellusretki

Grelsbölessä on metsäistä maata kallioineen noin 50 ha. 5,5 km mittainen luontopolku, joka kiertää Päisterpään korkeimpien ja upeimpien maisemien kautta. Luontopolun varrella maisemat Paraisille asti,hiidenkirnuja, helppokulkuista soratietä ja metsäpolkua.

Amok omatoiminen vaellusretki.

Meiltä saat Amok Draumr xl riippumaton, ilmatäytteisellä makuualustalla ja täyttö"pumpulla", integoidulla hyttysverkolla ja tarpilla mukaasi. lisäksi retkikeittimen, kattilalla+kahvalla, kaasulla mukaasi. Sekä kartan, johon on merkitty yöpymispaikka mahdollisuuksia. Pääset kokeilemaan amokin ihanuutta. Asennat amokin itse metsässä kahden puun väliin, juuri sinua miellyttävään paikkaan. Amok on erittäin helppo asentaa. Meiltä saat ennakkoon asennuslinkin, joihon voit tutustua jo rauhassa kotona.
 

Yöpymispaikan voit itse valita. Mahdollista on yöpyä luontopolun lähettyvillä merkityissä paikoissa tai Tentsilemäellä, lähellä laavua,laavugrilliä ja 4:ää tentsileä. Tai ihan omassa valitsemassasi paikassa.

Meiltä löytyy kolme amok xl:ää. Retkiseurue saa yhden retkikeittimen mukaan. Oma vesipullot ja reput/rinkat mukaan. Voit halutessaan vuokrata meiltä myös kesämakuupussin ja retkieväät mukaasi. Retkieväät ovat kuivattuja,kevyitä, vaellustarkoitukseen suunniteltuja. Kesämakuupussi avautuu myös peitoksi.

Amok draumr xl on uuden sukupolven tilava riippumatto majoite mukavuutta hakeville. Riippumatoon mahtuu isompikin ihminen, sillä pituutta saa olla 210 cm ja painoa 180 kg. Grelsbölen emäntä hullaantui mukavuudenhaluisena tähän riippumattoon. Pienikokoisena naisena tilava riippumatto oli kuin unelmien täyttymys. Jossa toki isoimmillekin nukkujillekin löytyy riittävästi tilaa. Kaiken lisäksi, erittäin helppo asentaa. Luksusta tuo mukana kulkeva erittäin kevyt ja pieneen tilaan menevä ilmapatjan täyttö"pumppu", yksinkertaisuudessaan upea keksintö. Tässä riipparissa nautit aamukahvit ja katselet auringonlaskua istuen, josta mukavasti kellahdat nukkumaan. Mitä vielä voit toivoa. Tämä on unelma. Ota ilo irti vaikka työpäivästäsi, ja suuntaa metsään rauhoittumaan, läppärillä töitä tehden etänä. 

 Amok Eguipment on norjalaisten ulkoiluun erikoistuneiden insinöörien kehittämä puumajoite. Draumr sana tulee vanhasta norjan kielestä ja tarkoittaa Unelmaa. Draumr riippumatto onkin unelmavaruste niille, jotka haluavat nauttia retkeilystä ja nukkua myös vatsallaan. Tarppi suojaa sinut sateella ja voit vain nauttia nukkumisestasi riippumatossa. Xl:n hyttyssuoja pysyy paremmin irti päästä kuin edeltäjiensä. Tämä on riippumattonukkujan unelma. Tässä riippumatossa nukutaan poikittain, tosin kuin perinteisessä riippumatossa. Riippumaton saa myös istuma-asentoon säätönarujen avulla. Riippumatossa myös pulloteline. 

Lisätiedot ja varaukset https://johku.com/ecocampgrelsbole/fi_FI/catalog/#!/16


Lähistöllä löytyy myös muuta nähtävää ja koettavaa: www.reitisto.fi, www.raitti181.com


Aktiviteetit:

Tekeekö mieli kokeilla melontaa? Meiltä löytyy 2 harrastekajakkia ja 1 lapsille suunnattu kumikajakki varusteineen. Lyhyt opastus ja omia melontaretki suosituksia karttoineen. Vuokrattavana myös perinteinen soutuvene kalastuskäyttöön tai perinteiseen soutetuun, kierrä vaikka Runkongalmen sillan alle ja pistäydy sillan rannassa. Saunan laiturilta mereen voi pulahtaa uimaan, aina niin halutessa.


Ruoka:

Valmistamme maistuvia, pääsääntöisesti lähiruokaa hyödyntäen tehtyjä päivällisiä ja aamiaisia. Meiltä voit myös ostaa eväskorin naposteltavaa kuplivalla (alkoholiton)


Sauna: 

Vuorattava aidoilla puilla lämmitettävä, hyvillä löylyillä varustettu, merenrantasauna vuoro käyttöösi. 


TEC Grelsbölen löydät facebookista: 

 https://www.facebook.com/Tentsile-Experience-Grelsb%C3%B6le-110475223704751/